دورههای آموزش معلمی ویژه پذیرفته شدگان آزمون استخدامی با مُشکلات خاص خود همراه بود از جمله شهریه دوره که حدود یک میلیون و 300 هزار تومان برای متقاضیان آب خورد و وامهایی که آموزشوپرورش وعده پراخت آنها را داد اما هیچگاه محقق نشد.
پذیرفته شدگان آزمون استخدامی برای ورود به مدارس از مهر سال 95 باید آزمون جامع را نیز با موفقیت طی کنند.
غلامرضا کیانی معاون نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان در خصوص آزمون جامع پذیرفته شدگان آزمون استخدامی اظهار کرد: آزمون « ارزشیابی صلاحیتهای حرفهای» که به « اصلح» مشهور است، سنجش شایستگیهای حرفهای دانشجویان و مهارت آموزانی است که در دانشگاه فرهنگیان تحصیل کرده و به استخدام آموزش و پرورش در میآیند.
وی افزود: امسال برای افرادی که از طریق آزمون استخدامی و ذیل ماده 28 اساسنامه دانشگاه فرهنگیان جذب شدهاند، دوره آموزشی کوتاه مدتی توسط دانشگاه در 20 استان کشور برگزار شد. این افراد که تعدادشان حدود سه هزار نفر است، علاوه بر شرکت در آزمونهای معمول پایان هر درس و رسیدن به معدل قابل قبول، در پایان دوره آموزشی و بر اساس قوانین و آیین نامههای مصوب در ارزشیابی صلاحیتهای حرفهای نیز شرکت میکنند.
معاون نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان گفت: افراد برحسب امتیاز کسب شده در آزمون «اصلح»، صلاحیت دائم و موقت دریافت میکنند. بر این اساس، افرادی که از 1000 امتیاز کلی، امتیاز 650 و بالاتر را کسب کنند صاحب صلاحیت دائم شده و مراحل استخدامی آنها در آموزش و پرورش طی میشود و کسانی که امتیاز 500 تا 650 را کسب کنند صاحب صلاحیت موقت شده و ضمن ورود به آموزش و پرورش ، لازم است مجدد در آزمون شرکت کرده و کف امتیاز مربوطه را کسب کنند.
وی گفت: آزمون ارزشیابی صلاحیت حرفهای چهارشنبه 10 شهریور ماه راس ساعت 9 صبح در 14 حوزه استانی برگزار میشود و در استانها و رشته محل هایی که تعداد شرکت کنندگان در آنها بسیار اندک است، افراد ذینفع به نزدیکترین استان ممکن مراجعه خواهند کرد.
کیانی اظهار داشت: ارزشیابی صلاحیتهای حرفهای مهارت آموزان معلمی از سه بخش تشکیل شده است. بخشهای حرفهای و فرهنگی قبلاً اجرا شده و هم اکنون بخش کتبی آن برگزار میشود که بخش مذکور به ارزیابی صلاحیتهای علمی عمومی و تخصصی مهارت آموزان از طریق سؤالات چهارگزینه ای و نیز سؤالات تشریحی عملکردی میپردازد.